100 Tips & Tools

over zelf lopen, en elkaar loopruimte gunnen
Toekomst

Wat is nodig zodat iedereen die wil, altijd lekker kan lopen?

Vijf recepten voor de toekomst, uit mijn boek 'Lopen wil iedereen'. Er is vast één bij, die bij jou past en waarmee je iets kunt doen.

* Samen sterk en gezond

Alle wijken, gebouwen en ruimtes nodigen uit tot lopen. Ze zijn erop ingericht, veilig. Gebruikers bepalen routes: zij kennen de obstakels, weten oplossingen. Buren of anderen stimuleren elkaar te lopen, helpen soms. Dus: burgerbelang organiseren.

* De Dichtbij Bonus voor iedereen

De overheid en andere organisaties investeren voldoende in ruimte voor lopen, bewegen. Zij maken de Dichtbij Bonus ( op veilige loopafstand veel kunnen doen) zo groot mogelijk. Dus: geld, tijd en aandacht voor goede maatregelen.

* Genoeg voorbeelden laten zich zien

Er zijn grote heldinnen/helden die positief aandacht geven aan lopen. Maar ook kleinere. Bijvoorbeeld wie actief is op social media. Of wie zelf lekker wandelt. Iedereen kan iets doen in eigen kring. 

* Aanpak klimaatverandering

Dat lopen helpt de uitstoot van CO2 en fijnstof terugdringen, krijgt erkenning en waardering in daden. Optimaal ruimte gebruik voor en door iedere aardbewoner wordt de norm. Goede stoepen dus. Naast meer fietsen ook meer stappen zetten.

* Kijken, kopen en genieten

Voor fijn lopen is steeds meer te koop of gratis te krijgen. Ondernemers zien vele kansen voor business. Consumenten kunnen royaal kiezen: zij doen dat ook massaal. Dus: de steeds rijkere wereld goed gebruiken. 

Meer weten? Bestel het boek

Blog: Wandel naar je Werk Dag

Lees meer


Boek


Lees meer

Voor mij

Hoe ik fijn en veilig kan lopen
Voor mij


Lees meer

Voor ons

Hoe wij kunnen zorgen voor goed lopen
Voor ons


Lees meer

Voor organisaties

Overheden, bedrijven, anderen
Voor organisaties


Lees meer

Toekomst

Of anders:

Idee

Lopen! Iets van vroeger? Nee, een kort stukje of een langere trip: lopen is even normaal als eten en drinken. Maar de werkelijkheid is vaak: de wielen vervangen de voeten. We zitten steeds langer aan onze schermen.

Toch krijgen in vele landen burgers en professionals het voor elkaar dat mensen meer gaan lopen. Of dat voorzieningen verbeteren.

Daarom deze service van Derk van der Laan. Len Munnik tekent erbij. Voor jong en oud. En als inspiratie voor de gezondheidsprofessional, de ondernemer en voor iedereen die oog heeft voor publiek belang.

Bio

Derk van der LaanDerk van der Laan is een Nederlandse vakjournalist en raadgever. Ontdekte dat het gewone lopen weinig aandacht krijgt. Van der Laan: "Het gevolg? Waar prima te lopen valt, blijven mensen toch vaak zitten. Hun hoofd staat niet naar zelf bewegen. Ze nemen de auto of andere wielen. Waar mensen veel lopen, krijgen zij onvoldoende de ruimte". Derk: "Dat zie ik in allerlei landen. Ik ben specialist in urban planning en verkeer & vervoer. Ik schrijf graag heldere, levendige verhalen. Of korte artikelen. Fietsen en lopen doe ik vaak. Ik woon in Amsterdam, maar ben in heel Nederland te vinden. Reis door Europa en ken de geur van het leven in India en de Verenigde Staten".

Tekeningen » Len Munnik
Webdesign » SPRANQ