Tips & Tools

zorgen voor goed lopen

Aanpak

Aanpak

Initiatieven die ervoor zorgen dat veel mensen lekker lopen 

Recepten uit mijn Ebook 'Lopen Wil Iedereen'. Welke keuzes?

* Route 1: Samen gezond zijn

Wijken, gebouwen en plekken maken die uitnodigen tot lopen. Gebruikers bepalen routes: zij kennen obstakels, weten oplossingen. Buren stimuleren elkaar om te lopen. Communities staan pal voor loopbelangen.

* Route 2: Een Dichtbij Bonus schenken

Overheden en anderen investeren genoeg in ruimte voor lopen, bewegen. Zij maken de Dichtbij Bonus ( op prettige loopafstand veel kunnen doen) zo groot mogelijk. Geld, tijd en aandacht voor maatregelen die er toe doen.

* Route 3: Meer helden maken

Influencers en media-iconen gaan voor lopen. Naast grote heldinnen en heldenkomen er ook veel kleinere. Wie actief is op social media. Of wie zelf lekker wandelt en daarvoor graag uitkomt. 

* Route 4: Beter klimaat

Dat lopen helpt de uitstoot van CO2 en fijnstof terugdringen, krijgt waardering in daden. Voetstappen zetten wordt de eerste norm voor duurzaamheid. Dus: goede stoepen, looproutes, bomen als beschutting en water als uitzicht.

* Route 5: Meer kijken, kopen en genieten

Voor fijn lopen komt steeds meer te koop of gratis te krijgen. Meer ondernemers gaan kansen zien voor business. Consumenten kunnen royaal kiezen: zij doen dat ook massaal. De steeds rijkere wereld goed gebruiken om het lopen te stimuleren. 

Nog meer? Lees  'Lopen Wil Iedereen':

Bestel op bol.com

Bestel op amazon.com

Bestel op kobo.com

Tips & Tools Voor mij For ons For organisaties Tips & Tools
Tekeningen » Len Munnik
Webdesign » SPRANQ