100 Tips & Tools

over zelf lopen, en elkaar loopruimte gunnen

Stuk lopen, stuk fietsen: nieuwe tip

Stuk lopen, stuk fietsen: nieuwe tip

Stuk lopen, stuk fietsen: nieuwe tip

Verschillende nieuwe tips die het lopen veraangenamen, heb ik in de steigers staan. Zo hoorde ik een verhaal uit de ‘oude doos’ van een kennis. Zijn vader ging altijd naar het werk met de fiets aan de hand. Het was toch enkele kilometers, een mooie route met veel groen. Terug naar huis peddelde hij en die combinatie beviel hem goed. De dag kon zo rustig en overzichtelijk beginnen, al lopend een beetje nadenken.

Het combineren van lopen en fietsen past niet in het denkraam van de meeste mensen. Het is onwennig. Wie een fiets aan de hand meeneemt, is een ‘loser’. Heeft pech, want een kapotte fiets  moet worden meegesjouwd.

Kwartslag anders denken en doen betekent optimaal kunnen profiteren van twee gezonde en efficiënte manieren van verplaatsen. De dag beter of prettiger indelen. Stuk lopen, stuk fietsen.

Klacht melden, pluim uitdelen

Een idee voor een tool is een app waarop lopers en hardlopers hun mening over de gelopen route kwijt kunnen voordat ze thuis, of waar dan ook, hun schoenen hebben uitgedaan. Voor je ’t vergeet, even die klacht van onderweg doorgeven. Of een pluim uitdelen en zeggen wat zo goed was.

Eerst duim omhoog of omlaag, dan aangeven waarom. Je melding komt natuurlijk automatisch terecht bij de wegbeheerder van de plek die je aangaf. En je krijgt een tijd later feedback. Een idee voor een pilot, om overzichtelijk te beginnen?

24 mei 2018 

 

 

Wandel naar je Werk Dag
Happy Mobility
Verkiezingsprogramma`s: meer zitbankjes in wijken
Op pad in het nieuwe jaar
'Embedded' bij de Placemakers
Positieve reacties op Gezond Lopen
Fietsers komen op voor de lopers
Lopen vaker in de media, eerste congres NL
Wandel-naar-je-werkdag succes
Tips & Tools Voor mij For ons For organisaties Tips & Tools
Tekeningen » Len Munnik
Webdesign » SPRANQ