Tips & Tools

zorgen voor goed lopen

5/17: Wandel-naar-je-werkdag succes

5/17: Wandel-naar-je-werkdag succes

Meer deelnemers dan in 2016. Dat is de opbrengst van de Walk to Work Day 2017. Ik ging op zoek naar resultaten. Op 6 april liepen in een heleboel landen werknemers van huis naar hun werk. Of ze gingen een stukje te voet, door bijvoorbeeld een paar bushaltes of een parkeerplek eerder uit te stappen. Bij elkaar duizenden, met assistentie van honderden vrijwilligers. Om aandacht te vragen voor het gewone lopen. En om als collega`s plezier hebben.

Initiatiefnemers

Nederland vierde de dag voor het tweede jaar, elders bestaat hij langer. Het begon in 2004. Toen startte Tommy Thompson, de Amerikaanse staatssecretaris voor gezondheid, het evenement. Hij stond jarenlang bekend als 'Dr No', omdat hij vooral plannen wilde tegenhouden. Maar over lopen zei deze Republikein: 'Do it. We can all live healthier, happier, longer lives'. Later volgden initiatiefnemers uit andere landen. Nieuw Zeeland bijvoorbeeld sinds 2009. Nederland dus vanaf 2016.

Extra meters bij overstappen

Lang niet iedereen is in staat om altijd de hele afstand te lopen. Vaak zijn het te veel kilometers, of is de route onprettig of onveilig. Zo gaat in Nederland slechts 4 procent zo naar het werk. Wie bus of trein neemt, loopt of fietst naar de haltes. En maakt meters bij het overstappen. Cijfers wijzen erop dat geregelde openbaar vervoergebruikers een stuk gezonder zijn dan anderen. 

Lekker lopende collega`s

Volgens organisatoren nam de belangstelling dit jaar opnieuw toe. In Nederland hadden zich 67 bedrijven en organisaties aangemeld. Coördinator Ankie van Dijk van Wandelnet op Twitter: "Die ochtend werd de tweet #wandelnaarjewerkdag trending topic". Talloze foto`s met lekker lopende collega`s en gefotoshopte beelden werden massaal gedeeld.

In San Francisco konden lopers terecht voor 'free drinks 'en 'free breakfasts'. Op allerlei plekken ('hubs') werden de kleine beloningen tussen 7 en 11 uur uitgedeeld.

Voor de agenda: in de meeste landen is 5 april 2018 de volgende Wandel naar je Werk Dag.

24 mei 2017

 

 

 

 

 

 

 

Overzicht Blogs
Tips & Tools Voor mij For ons For organisaties Tips & Tools
Tekeningen » Len Munnik
Webdesign » SPRANQ