Tips & Tools

zorgen voor goed lopen

7/18: Elektrische steps even verboden

7/18: Elektrische steps even verboden

 

In San Francisco heeft de gemeente de snel rijdende elektrische step voorlopig in de ban gedaan. Een aantal inwoners had geklaagd over de onveiligheid van de vehikels. Eén van hen was webdeveloper Carol Scott: ‘Onze stoepen zijn bestemd voor voetgangers, joggers en rolstoelgebruikers’, zei zij tegen newsprovider Business Insider.

Drie startups hebben $ 225 miljoen opgehaald en willen hun systeem uitrollen over het land. De laatste maanden hebben zij hun tweewielers, ook wel ‘scheermes scooters’ genoemd, geïntroduceerd. Met dus onveilige trottoirs als gevolg. Ze zijn voor een klein bedrag te huur en overal achter te laten.

In dagblad Trouw (3 juli 2018) beschrijft journalist Bas den Hond de discussie in andere Amerikaanse steden. Zo zijn in Denver burgers zo boos geworden dat zij tweewielers in vuilcontainers gooiden. Anderen vinden deze zogenaamde ‘shared service’ leuk. De maximumsnelheid zou 23 kilometer per uur bedragen. Het verbod in San Francisco is tijdelijk: de stad formuleert nieuw beleid. Twaalf bedrijven, waaronder Uber en Lyft, hebben inmiddels een step-vergunning aangevraagd.

30 juli 2018

 

Overzicht Blogs
Tips & Tools Voor mij For ons For organisaties Tips & Tools
Tekeningen » Len Munnik
Webdesign » SPRANQ