100 Tips & Tools

zorgen voor goed lopen
Home

Loopruimte voor iedereen

 

Je loopt het beste wanneer het past in je routine. Waar je maar bent. Gezond. Anti alle dagelijkse stress. Fijn om te doen.

Wat helpt? Gemeenten die goede stoepen aanbieden. Zorgen voor afstanden die te lopen zijn. Mensen die elkaar stimuleren: vaak bekenden, soms ook anderen.

Welkom op deze website van Derk van der Laan.

Blog: Slimme stad voor onze voeten

Lees meer


Preview boek: lopen mensen straks nog?


Lees meer

Voor mij

Voor mij


Lees meer

Voor ons

Voor ons


Lees meer

Voor organisaties

Voor organisaties


Lees meer

Toekomst

Zorgen dat iedereen overal lekker loopt, vraagt extra aandacht

Vijf routes waar lopen een volwaardige plaats krijgt. Uit mijn boek 'Lopen Wil Iedereen'.

* Route 1: Naar samen gezond zijn

Alle wijken, gebouwen en ruimtes nodigen uit tot lopen. Gebruikers bepalen routes: zij kennen obstakels, weten oplossingen. Buren stimuleren elkaar soms tot lopen. Communities staan voor loopbelangen.

* Route 2: Naar een Dichtbij Bonus voor iedereen

Overheden en anderen investeren voldoende in ruimte voor lopen, bewegen. Zij maken de Dichtbij Bonus ( op prettige loopafstand veel kunnen doen) zo groot mogelijk. Geld, tijd en aandacht voor goede maatregelen.

* Route 3: Naar meer aandacht

Genoeg goede voorbeelden en media-iconen gaan voor lopen. Naast grote heldinnen en helden ook veel kleinere. Bijvoorbeeld wie actief is op social media. Of wie zelf lekker wandelt en daarvoor uitkomt. 

* Route 4: Naar klimaatverbetering

Dat lopen helpt de uitstoot van CO2 en fijnstof terugdringen, krijgt waardering in daden. Optimaal ruimte gebruik wordt de norm. Goede stoepen, eigen looproutes. Naast meer fietsen ook meer stappen zetten.

* Route 5: Naar meer kijken, kopen en genieten

Voor fijn lopen is steeds meer te koop of gratis te krijgen. Ondernemers zien vele kansen voor business. Consumenten kunnen royaal kiezen: zij doen dat ook massaal. Dus: de steeds rijkere wereld goed gebruiken. 

Idee

Lopen! Iets van vroeger? Nee, een kort stukje of een langere trip: lopen is even normaal als eten en drinken. Maar de werkelijkheid is vaak: de wielen vervangen de voeten. We zitten steeds langer aan onze schermen.

Toch krijgen in vele landen burgers en professionals het voor elkaar dat mensen meer gaan lopen. Of dat voorzieningen verbeteren.

Daarom deze service van Derk van der Laan. Len Munnik tekent erbij. Voor jong en oud. En als inspiratie voor de gezondheidsprofessional, de ondernemer en voor iedereen die oog heeft voor publiek belang.

Bio

Derk van der LaanDerk van der Laan is een Nederlandse vakjournalist en raadgever. Ontdekte dat het gewone lopen weinig aandacht krijgt. Van der Laan: "Het gevolg? Waar prima te lopen valt, blijven mensen toch vaak zitten. Hun hoofd staat niet naar zelf bewegen. Ze nemen de auto of andere wielen. Waar mensen veel lopen, krijgen zij onvoldoende de ruimte". Derk: "Dat zie ik in allerlei landen. Ik ben specialist in urban planning en verkeer & vervoer. Ik schrijf graag heldere, levendige verhalen. Of korte artikelen. Fietsen en lopen doe ik vaak. Ik woon in Amsterdam, maar ben in heel Nederland te vinden. Reis door Europa en ken de geur van het leven in India en de Verenigde Staten".

Tekeningen » Len Munnik
Webdesign » SPRANQ