100 Tips & Tools

over zelf lopen, en elkaar loopruimte gunnen
Home

Ideeën, overal vandaan

 

Je loopt het beste wanneer het past in je dagelijks leven. Waar je maar bent. Gezond. Anti alle stress. Fijn om te doen.

Er gebeurt al veel. Heel wat gemeenten bieden stoepen aan. Ze zorgen voor afstanden die te lopen zijn. Appaanbieders leveren gemakkelijke stappentellers op je smartphone. Mensen stimuleren elkaar: vaak bekenden, soms ook anderen.

Ik ververs regelmatig Tips & Tools. Lees ook de Blogs, de verhalen en straks het boek.

Blog: Wandel naar je Werk Dag

Lees meer


Boek


Lees meer

Voor mij

Hoe ik fijn en veilig kan lopen
Voor mij


Lees meer

Voor ons

Hoe wij kunnen zorgen voor goed lopen
Voor ons


Lees meer

Voor organisaties

Overheden, bedrijven, anderen
Voor organisaties


Lees meer

Toekomst

Of anders:

Idee

Lopen! Iets van vroeger? Nee, een kort stukje of een langere trip: lopen is even normaal als eten en drinken. Maar de werkelijkheid is vaak: de wielen vervangen de voeten. We zitten steeds langer aan onze schermen.

Toch krijgen in vele landen burgers en professionals het voor elkaar dat mensen meer gaan lopen. Of dat voorzieningen verbeteren.

Daarom deze service van Derk van der Laan. Len Munnik tekent erbij. Voor jong en oud. En als inspiratie voor de gezondheidsprofessional, de ondernemer en voor iedereen die oog heeft voor publiek belang.

Bio

Derk van der LaanDerk van der Laan is een Nederlandse vakjournalist en raadgever. Ontdekte dat het gewone lopen weinig aandacht krijgt. Van der Laan: "Het gevolg? Waar prima te lopen valt, blijven mensen toch vaak zitten. Hun hoofd staat niet naar zelf bewegen. Ze nemen de auto of andere wielen. Waar mensen veel lopen, krijgen zij onvoldoende de ruimte". Derk: "Dat zie ik in allerlei landen. Ik ben specialist in urban planning en verkeer & vervoer. Ik schrijf graag heldere, levendige verhalen. Of korte artikelen. Fietsen en lopen doe ik vaak. Ik woon in Amsterdam, maar ben in heel Nederland te vinden. Reis door Europa en ken de geur van het leven in India en de Verenigde Staten".

Tekeningen » Len Munnik
Webdesign » SPRANQ