Tips & Tools

zorgen voor goed lopen
Home

Lopen en de pandemie

Aan de wandel? Even lopen? Maar zie je een obstakel? Bedenk de oplossing. Deel het. Meld het. Wie doet het?

Delen is met vrienden, buren, familie, collega`s. Melden doe je bij de gemeente, of wie over looproutes gaat, bijvoorbeeld op de lokale app meldingen openbare ruimte.

WELKOM

Wie betere loopmogelijkheden helpt maken, zorgt goed voor zichzelf en voor anderen. Fijne stoepen. Geen losse tegels of griezelige situaties. Regelmatig denken: zouden we niet even te voet gaan?

Ik bied mijn Tips & Tools, Blogs, mijn publicatie 'Lopen Wil Iedereen' (klein ebook) en andere teksten aan. Ook in het Engels. Voor zelfbewuste wandelaars en wie fijn lopen voor anderen wil stimuleren.

Derk van der Laan

Blog: 9/20: Lopen tijdens pandemie: vijf handgrepen

Lees meer


Publicatie 'Lopen Wil Iedereen'


Lees meer

Voor mij

Voor mij


Lees meer

Voor ons

Voor ons


Lees meer

Voor organisaties

Voor organisaties


Lees meer

Aanpakken

Overal en altijd lekker lopen gebeurt niet altijd zomaar.

Recepten uit  mijn verhaal  'Lopen Wil Iedereen'.

* Samen gezond kunnen zijn

Wijken, gebouwen en ruimtes nodigen uit tot lopen. Gebruikers weten de routes die ze willen. Zij kennen obstakels, weten oplossingen. Buren en vrienden stimuleren elkaar tot lopen. Communities staan op de bres voor loopbelangen.

* De Dichtbij Bonus voor iedereen

Overheden en anderen investeren voldoende in ruimte voor lopen, bewegen. Zij maken de Dichtbij Bonus waar: op prettige loopafstand veel kunnen doen. Geld, tijd en betrokkenheid voor goede maatregelen.

* Meer aandacht

Media-iconen, Bekende Nederlanders gaan voor het gewone lopen. En ook kleinere heldinnen en helden. Wie actief is op social media. Of wie zelf lekker wandelt en daarvoor uitkomt. 

* Klimaatverbetering

Lopen helpt de uitstoot van CO2 en fijnstof terugdringen en krijgt waardering in daden. Goede stoepen, fraaie looproutes wordt de norm.

* Meer kijken, kopen, genieten

Voor fijn lopen is steeds meer te koop of gratis te krijgen. Ondernemers zien vele kansen voor business. Lopers kunnen als consumenten royaal kiezen uit vele aanbiedingen zoals bijvoorbeeld fietsers nu al doen.

Idee

Lopen! Iets van vroeger? Nee, een kort stukje of een langere trip: lopen is even normaal als eten en drinken. Maar de werkelijkheid is vaak: de wielen vervangen de voeten. We zitten steeds langer aan onze schermen.

Toch krijgen in vele landen burgers en professionals het voor elkaar dat mensen meer gaan lopen. Of dat voorzieningen verbeteren.

Daarom deze service van Derk van der Laan. Len Munnik tekent erbij. Voor jong en oud. En als inspiratie voor de gezondheidsprofessional, de ondernemer en voor iedereen die oog heeft voor publiek belang.

Bio

Derk van der LaanDerk van der Laan is een Nederlandse vakjournalist en raadgever. Ontdekte dat het gewone lopen weinig aandacht krijgt. Van der Laan: "Het gevolg? Waar prima te lopen valt, blijven mensen toch vaak zitten. Hun hoofd staat niet naar zelf bewegen. Ze nemen de auto of andere wielen. Waar mensen veel lopen, krijgen zij onvoldoende de ruimte". Derk: "Dat zie ik in allerlei landen. Ik ben specialist in urban planning en verkeer & vervoer. Ik schrijf graag heldere, levendige verhalen. Of korte artikelen. Fietsen en lopen doe ik vaak. Ik woon in Amsterdam, maar ben in heel Nederland te vinden. Reis door Europa en ken de geur van het leven in India en de Verenigde Staten".

Tekeningen » Len Munnik
Webdesign » SPRANQ